Työt Mäntsälän biokaasulaitostyömaalla ovat edenneet syksyn ajan jouhevasti. Kesä meni lähinnä maansiirtotöiden ja perustustöiden lomassa, mutta loppuvuodesta on alkanut tapahtua lisää. Työmaalla on muun muassa vastaanottorakennus saatu pystytettyä, ja ensimmäiset reaktorit kasattua.

Akataulua on vähän jouduttu rukkailemaan, mutta kokonaisuutena työmaa on edennyt hyvin. Kuluneella viikolla saatiin tehtyä vastaanottorakennuksen rakennekatselmus ja jäljellä olleen louheen murskaus, omintakeisen mäntsäläläisen viranomaistoiminnan avittamana. Kuten alla olevasta kuvasta on nähtävissä, niin vastaanottorakennuksessa on ulkoseinät asennettuina ja katto paikallaan.

Työmaalla hommat etenevät vauhdilla.

”Projektin aikana ilmenneistä haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta, Watrec on pystynyt pitämään työmaalla iloisen ilmeen ja innostuneen työskentelyilmapiirin”, kuvaa työmaapäällikkö Jarkko Koivula.

Työt jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen täydellä voimalla, kun aikataulun päätepiste lähenee kevään edetessä. Seuraavaksi työmaalla tullaan valmistelemaan vastaanottorakennuksen prosessitilan lattiat siihen malliin, että varsinaisia prosessilaitteita putkistoineen päästään asentamaan paikkoihinsa.

Joulun ajaksi työmaalle on ilmestynyt myös joulukuusi, ja jopa joulupukki on löytänyt tiensä vahtimaan, että työmaalla kaikki sujuu hyvin. Kaikki Helsinki-Lahti-moottoritietä ajelevat voivat moikata meidän, noin 15 metrin korkeudessa olevalle, Joulupukille.

Joulupukki matkalla korkeuksiin.

 

Tämän jouluisen kuvan myötä Watrecin koko tiimi haluaa toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!