Watrec Oy aloittaa helmikuun 2018 alussa ison mittakaavan Waste-2-Energy projektin teknisen konsultointityön Ho Chi Minh Cityssä (HCMC), Vietnamissa. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen Waste-2-Energy-projektiin liittyvä tekninen konsultointityö, joka tehdään yhteistyössä HCMC:ssa sijaitsevan, yksityisomistuksessa olevan jätehuoltoyhtiön kanssa. Konsultointityössä tuotetaan teknis-taloudellinen selvitys ja laskelmat Waste-2-Energy-ratkaisuun, jossa vastaanotetaan, lajitellaan ja käsitellään yhdyskuntasekajätettä (MSW) sekä erikseen toimitettavia orgaanisia jätejakeita, ns. yhteiskäsittelylaitoksessa. Sekajätteen orgaaninen jae ja sekä muut orgaaniset jakeet käsitellään Watrec Oy:n biokaasulaitoksessa. Biokaasuprosessin käsittelykapasiteetti on arvioitu olevan 400 tn/d. Kapasiteetti ja käsiteltävät jakeet kuten myös toteutuskonseptin  tarkentuvat teknisen konsultointityön aikana.           

Tämäkin projekti on erinomainen näyte Watrec Oy:n ratkaisupalveluista, tarjotaan teknistä konsultointityötä asiakkaan ongelman ratkaisemiseksi, eli etsitään oikeita ratkaisumalleja yhteistyössä asiakkaan kanssa. ”Kuten aiemmin olemme todenneet, pyrimme aidosti löytämään asiakkaalle sopivimmat ja parhaimmat ratkaisun”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Juhani Suvilampi.

Watrec Oy on Forssassa ja Jyväskylässä toimiva, vuonna 2003 perustettu, uusiutuvan energian ja ympäristöteknologian asiantuntijayritys, joka on keskittynyt erityisesti biokaasuteknologiaan. Watrec onkin biokaasualan markkinajohtaja Suomessa, sekä laitosmäärän että erityisesti laitoskapasiteetin osalta. Watrecin toteuttamissa laitoksissa käsitellään yli 315 000 tn orgaanisia, biohajoavia jakeita vuosittain.

 

Lisätietoja:

Kimmo Tuppurainen
k.tuppurainen@watrec.fi
Puh: +358 40 504 1443