Watrec Oy on ottanut käyttöönsä Vertex Showroom -ohjelmiston. Ohjelmistolla pystytään esittelemään Vertex 3D Plant -ohjelmistolla suunniteltuja laitoksia virtuaalisesti 3D-muodossa.

Watrec tarjosi tiistaina ensimmäisen asiakaskokemuksen Showroomilla, kun Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon Käyttöpäällikkö, Lauri Valtiala, kävi tutustumassa Watrecin työstämään biokaasulaitosmalliin. Valtiala kertoi, ettei ollut aikaisemmin kokeillut työkontekstissa virtuaalilaseja, vaan kokeillut vastaavanlaisia messuilla ja poikansa tietokoneella. ”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun töissä kokeilin VR-laseja. Käyttökokemus oli erittäin hyvä, ja kokemuksena antoisa. Laitoksesta sai ihan erilaisen kuvan näkemällä kohteen oikeassa mittakaavassa, eikä vain piirustuksina ja mittakaavoina näytöllä. Lasit ajoivat asiansa todella hyvin”, Valtiala kuvasi kokemusta laseista.

Watrecin Juha-Pekka Sura (oik.) ja Satu Viikilä kokeilevat Showroom-ohjelmistoa.

Watrecin Ratkaisupalvelujen johtaja, Juha-Pekka Sura, esitteli Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon biokaasulaitosmallin perinpohjaisesti. Valtiala kiitteli, että laitoksen työskentelytiloista ja niiden käytännöllisyydestä sai aivan erilaisen kuvan, kuin perinteisiä piirustuksia tutkimalla. ”Huomasimme esimerkiksi näytteenottoventtiilien olevan liian alhaalla, mutta sitä ei olisi piirustuksista välttämättä huomannut”, kertoi Valtiala. Siitä huolimatta, että hyödynnämme suunnittelussa omaa operointi- ja kenttäkokemustamme, ymmärrämme, että varsinaisille käyttäjille kokemusta kertyy vielä enemmän. Tästä syystä haluamme kuunnella tarkasti käyttäjien kommentteja, oppia niistä ja ottaa näkemykset mahdollisuuksien mukaan huomioon suunnitteluratkaisussa.

Päivän päätteeksi Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon Lauri Valtiala oli vierailuun erittäin tyytyväinen. ”Aamulla olin hieman huolestunut, sillä minua mietitytti suunniteltujen tilojen ahtaus ja yleinen käytettävyys, joista olin muodostanut käsityksen tasokuvista ja 3D-mallista. Kotiin pääsin lähtemään levollisin mielin, sillä Showroom-kokemus osoitti tilojen avaruudellisen riittävyyden, sillä 3D-laseilla näki tilojen todellisen koon paljon paremmin. Nyt uskon, että toiminta tulee sujumaan hyvin Watrecin tilaratkaisujen myötä”, kertoi Valtiala.

Watrec valittiin biokaasulaitoksen suunnittelijaksi keväällä 2018 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolle. Suunnittelutöiden on määrä valmistua syksyllä 2019.