Watrec Oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen Mäntsälän Biovoima Oy:n kanssa biokaasulaitostoimituksesta. Mäntsälään rakennetaan uuden sukupolven biokaasulaitos, jonka käsittelykapasiteetti on alkuvaiheessa 20 000 tonnia orgaanista jätettä vuodessa, ja sen kaasuteho 1.8 MW. Tuotettu biokaasu jalostetaan ja myydään liikennekäyttöön Nivos Energia Oy:n kaasuverkoston kautta. Laitoksen sijainti on strategisesti valittu, ja sen tarkoitus on palvella koko Etelä-Suomen jätemarkkinaa. Biokaasulaitoksen investointiarvio on €11,5 milj.

 

Pitkällisten neuvottelujen jälkeen Mäntsälän Biovoima Oy päätyi valitsemaan Watrec Oy:n laitostoimittajaksi, joka toteuttaa projektin KVR-urakkamuotoisena. Watrec Oy:n vahvuuksiksi laskettiin kattava referenssilista luotettavista ja varmatoimisista laitoksista ja yrityksen vahva teknologinen osaaminen. Rakennusprojekti on alkanut Watrec Oy:n osalta kesäkuun 2019 alussa, ja projektin arvioitu valmistumisaika on keväällä 2020.

 

Olen ylpeä siitä, että yhtiön asema Suomen johtavana biokaasulaitosten urakoitsijana on säilynyt ja vahvistuu entisestään” kuvaa Watrec Oy:n toimitusjohtaja Juhani Suvilampi. Mäntsälän Biovoimalle tulee kuudes Watrec Oy:n urakoima laitos.

 

On mahtava asia, että olemme vihdoin päässeet pitkään kestäneessä projektissa rakennustöihin. Urakoitsijaa valitessa kiinnitimme erityistä huomiota Watrec Oy:n useisiin referenssikohteisiin ja pitkään kokemukseen alalta. Uskon, että tähän asti erinomaisesti toiminut yhteistyö Watrec Oy:n kanssa jatkuu ja johtaa yhtiön tavoitteiden mukaiseen lopputulokseen.”, kertoo Mäntsälän Biovoima Oy:n toimitusjohtaja, Juha Virtanen

 

Watrec Oy on toiminut biokaasualalla vuodesta 2003 ja ollut toteuttamassa mm. Biotehdas-rahastolle biokaasulaitosten verkostoa Suomeen, jonka nykyään omistaa Gasum Oy. Biotehdas-verkosto käsittää vuosina 2009 – 2016 rakennetut biokaasulaitokset Huittisiin, Honkajoelle, Kuopioon, Riihimäelle ja Ouluun. Näillä laitoksilla löytyy vastaanottolinjat kotitalouksien ja kaupan erilliskerätyille biojätteille ja lietteille. Laitokset käsittelevät yhteensä yli 300 000 tonnia orgaanista jätettä vuodessa, tuottaen yli 20 MW uusiutuvaa energiaa. Tämän lisäksi Watrec Oy:n kansainvälistyminen on ollut aktiivista ja tuottanut muun muassa muutaman suuren kokoluokan suunnitteluprojektin.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juhani Suvilampi,
Puh. 0400 801 416
j.suvilampi(at)watrec.fi